Dit event is al begonnen/geweest.

Avontuurlijke wandelexcursie Saefthinge oa geulen

Avontuurlijke wandelexcursie Saefthinge oa geulen

Nieuw Namen
11.30 - 15.30

Deelnemers 2 / 16

Plaats:
Nieuw Namen - Zeeland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 16

Deelnemers 2 / 16

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
excursie kosten p.p, excl. kosten die je zelf nog maakt.
 

Omschrijving

Avontuurlijke wandel- natuur excursie Struinen door geulen, strikken en schorren. Er kunnen max. 20 personen in een groep met 1 gids terplekke, hierbij kunnen ook andere mensen deelnemen. !! Wees dus op tijd met jezelf aanmelden voor de excursie op 13 april 2024, vertrektijd 11.30 uur !! Deze datum is gekozen zodat mensen van verder weg, op een normale tijd kunnen vertrekken. Vanaf Rotterdam is het 1.20 u rijden met de auto ongeveer, Breda op 1 uur rijden. Het gemakkelijkst is met elkaar mee te rijden !

Het Verdronken Land van Saeftinghe is het grootste brakwaterschor van West-Europa. In de Middeleeuwen lagen hier dorpjes en zelfs een kasteel. Maar de natuur heeft het hier in de 14e en 16e eeuw overgenomen. Verschillende overstromingen in deze periode hebben ervoor gezorgd dat er weer dagelijks water in en uit Het Verdronken Land van Saeftinghe stroomt. Het ligt in een riviermonding die onder invloed staat van de zee. Het zoete water van de rivier de Schelde ontmoet hier het zoute water van de Noordzee. Eb en vloed dringen dus ook tot ver het gebied in. Daarmee zorgt het water voor een grote dynamiek in het gebied.

Het gebied bestaat voor dertig procent uit zandplaten, slikken en geulenstelsels. De rest van het oppervlak is begroeid met schorvegetatie. Hier en daar komt eeuwenoud veen aan de oppervlakte Saeftinghe is in de loop der eeuwen veel van uiterlijk veranderd onder invloed van de zee. Veel vogels vinden hier hun broedplaats en overwinteren hier.

In verband met de natuurwaarden en vooral de veiligheid is een groot deel van Het Verdronken Land van Saeftinghe niet vrij toegankelijk, excursies met gids zijn wel mogelijk. Wij gaan zo n 3 uren wandelen/ struinen, met een gids en laten ons kennis maken met het verrassende gebied. Glibberen, klauteren..het is allemaal leuk. Hoge laarzen zijn gewenst en kleding die vies mag worden, zie hieronder andere belangrijke zaken.

Ga je gezellig mee?

LET OP !!
Je ontvangt na jou aanmelding via de site op je eigen naam een persoonlijk Deelname bewijs. > Wanneer je je hier bij NMLK afmeld op een later moment, dien je zelf zorg te dragen voor overname van je Deelnemersbewijs of de terugbetaling van jou 15 euro.

BELANGRIJKE ZAKEN !!!!
-Niveau: hoog (volgens de site). Goede algemene en wandelconditie is vereist. Deelnemers die zwanger zijn of gezondheidsproblemen hebben zijn uitgesloten. -Schoeisel: goed passende hoge laarzen (goedkoop aan te schaffen) of stevige goed aan te snoeren schoenen zijn vereist. (niet vasttapen) -Kleding: trek kleding aan die vies mag worden en houd rekening met de weersvoorspellingen (regen/kou). Neem schone kleren en schoeisel mee voor na de excursie. - Overige tips: neem eten en voldoende drinken mee (geen alcohol en afval mee naar huis) en bij zonnig weer hoofdbedekking en zonnebrandcrème.

De eindtijd is een indicatie ivm daarna iets drinken/ omkleden.
  •     22 March om 19:31 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     13 March om 23:02 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     07 February om 18:01 Overijssel
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag