Dit event is al begonnen/geweest.

Bloesemwandeling 6km laatste kans dit jaar

Bloesemwandeling 6km laatste kans dit jaar

Ressen
10.30 - 12.30

Deelnemers 3 / 10

Plaats:
Ressen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 3 / 10

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Bloesemwandeling, laatste kans.

Een van de mooiste bloesemwandelingen in Nederland

Wanneer bloeit de bloesem? De bloeitijd is erg afhankelijk van het weer en het soort boom. Wanneer er nog veel vorst is in het voorjaar kan de bloesemtijd later starten. Over het algemeen is de beste tijd om bloesem te zien in Nederland van eind maart tot begin mei.

De timing van de bloesem is cruciaal. Nu staan de perenbomen vol op in bloei en over ongeveer een week de appelbomen. Het is nu de tijd en anders weer volgend jaar.

Door de kleigrond blijft het regenwater langer staan. Bij de vorige tocht een paar dagen geleden zaten we allemaal behoorlijk onder de modder. Houd daar rekening mee met kleding en schoenen. Dit maakt de tocht alleen maar leuker. De prachtige bloesem maakt alles goed als we over de velden langs de fruitbomen lopen en verschillende slootjes over smalle planken moeten oversteken.

De lente is het perfecte moment voor een kleurrijke bloesemwandeling. Alles bloeit en groeit. Wist je dat vallende kersenbloesemblaadjes volgens Japans bijgeloof geluk en nieuwe liefde brengen? Toch hoef je voor een beetje geluk niet helemaal naar Japan. Ook in ons eigen land vind je plekken vol bloesembomen. Je kijkt je ogen uit tijdens een ontspannen bloesemwandeling. Dit zijn onze acht favoriete bloesemtochten in Nederland.

Bloesems bewonderen langs het Zeegsepad in Ressen 6 km.

Het Zeegsepad is een klompenpad en volgens sommige bloesemzoekers de mooiste route van ons land. Uitvalsbasis is het dorpje Ressen, een pittoresk plaatsje vlak bij Nijmegen. Je start de tocht bij Landwinkel de Woerdt. Hier vul je een picknickmand of je rugzak - met de lekkerste streekproducten. Vanaf de winkel wandel je een bloesemroute van 6 kilometer door de appel- en perenboomgaarden. Als klompenpad is deze tocht grotendeels onverhard en echt even weg van de bewoonde wereld.

Vanaf station Nijmegen ben je in 20 minuten met de OV-fiets bij het startpunt van het klompenpad.

https://yvonnereistverde...sem-ressen/

Afstand bloesemtocht: 6 kilometer
Start- en eindpunt: Landwinkel de Woerdt

Er is de gelegenheid achteraf iets te drinken op het terras.
  •     15 April om 10:39 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 April om 19:21 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 April om 17:24 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 April om 14:22 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 April om 12:45 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag