Dit event is al begonnen/geweest.

Canto Ostinato in Eindhoven

Canto Ostinato in Eindhoven

EINDHOVEN
21.00 - 22.30

Deelnemers 1 / 6 (min. 4)

Plaats:
EINDHOVEN - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 4 - max. 6

Deelnemers 1 / 6 (min. 4)

Leeftijd:
40 - 59 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
Entree
 

Deelnemers 1 / 6

Minimaal 4

Omschrijving

Het is waarschijnlijk het bekendste Nederlandse klassieke stuk: Simeon ten Holts Canto Ostinato. Geschreven in de jaren zeventig wint het nog steeds nieuw publiek. Canto Ostinato is een magische ervaring, vinden velen. Een ritueel haast. Minimal music met een maximale uitwerking. Zeker als ligconcert en onder leiding van Jeroen van Veen met 4 piano's, orgel en wervelende derwish Kadir Sonuk.
http://www.youtube.com/w...CU33fFX2wGY
http://www.youtube.com/w...sO6PfdAczqA

Zelf geef ik de voorkeur aan een stoel, maar leef je (lang-)uit op de vloer als je dat wilt. Wie weet wat het voor nieuwe inzichten oplevert.... Voor alle duidelijkheid, je mag gaan liggen als je dat wilt maar het is zeker geen must. Het is geen alternatieve happening.

Canto Ostinato is zonder twijfel een bijzonder stuk dat overigens zonder pauze wordt gespeeld. Voor de liefhebbers bijna verplichte kost, voor de niet-kenners een aparte ervaring. Het lijkt maar weinig op klassiek wat je normaal gewent bent. Normaliter wordt het stuk met 2 piano's gespeeld, Jeroen van Veen en zijn vrouw Sandra mogen gerust specialisten op dit vlak worden genoemd, maar deze uitvoering is zeer bijzonder!

Stel een vraag