Dit event is al begonnen/geweest.

Tribute 2 Bob Marley door Rootsriders

Tribute 2 Bob Marley door Rootsriders

Amstelveen
21.00 - 00.00

Deelnemers 0 / 20 (min. 1)

Plaats:
Amstelveen - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 1 - max. 20

Deelnemers 0 / 20 (min. 1)

Leeftijd:
40 - 59 jaar
Kosten:
€ 14,12
Uitleg kosten:
Kaartje 12,50 servicekosten 1,- betalen per Ideal 0,62
 

Deelnemers 0 / 20

Minimaal 1

Omschrijving

Rootsriders, bekend van de Tribute2BobMarley liveshows, keren in het voorjaar van 2013 terug met een nieuwe show. Het is dan 40 jaar na de release van het baanbrekende album Catch A Fire dat de internationale doorbraak betekende voor The Wailers. Tevens was de tour van Catch A Fire een kennismaking van het publiek buiten Jamaica met de legendes in de maak: Bob Marley, en Peter Tosh. Om het verleden niet te vergeten en omdat de plaat gewoon onwijs goed is brengt deze groep een eerbetoon Catch A Fire en de bijbehorende tour.

De formatie gaat met deze show terug naar de tijd dat The Wailers nog een echte band waren. Dit is echter wel de tijd dat Marley, met zijn muzikale genialiteit, steeds bepalender werd voor de sound en koers van de groep. Catch A Fire kan worden gezien als de blue print, het fundament waarmee Marley de wereld veroverde. Het is tevens het album dat breekt met de traditie van The Wailers als groep. Het buitengewone talent en charisma van Bob Marley reduceerde de inbreng van collega's van het eerste uur Peter Tosh en Bunny Wailer en maakte hen meer en meer tot figuranten in hun eigen band. Niet lang daarna trokken zij hun conclusies en stortten zich op hun solo-carrieres. Kort na Catch A Fire komt dan ook Burnin' uit, de allerlaatste Wailers plaat.

Een bijzonder eerbetoon aan een bijzondere plaat van een bijzondere band met niet alleen aandacht voor de held Bob Marley maar ook zijn collega en vriend Peter Tosh. Maak je op voor een avond heerlijk reggae en ska. JAAAA MAN!

Stel een vraag