Dit event is al begonnen/geweest.

6 Filmhuisfilms in Castricum

6 Filmhuisfilms in Castricum

Castricum
18.45 - 21.30

Deelnemers 3 / 8

Plaats:
Castricum - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 1 - max. 8

Deelnemers 3 / 8

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 46,00
Uitleg kosten:
Filmpakket van 6 filmhuisfilms.
 

Omschrijving

Leuk als we met een groepje uit Castricum èn omgeving hierheen kunnen gaan!

Van oktober 2019 tot en met maart 2020 kun je elke maand naar een filmhuisfilm van Filmhuis CineCast in Castricum. Je koopt dan een filmpakket van 6 films voor het hele seizoen.

Het filmhuis heeft voor het nieuwe seizoen 2019/2020 volgende internationale topfilms uitgezocht:

• Leave No Trace
• Shoplifters
• Cold War
• Carpanaüm
• Den Skyldige
• The Mule

Bekijk voor meer informatie de website van CineCast (zie de websitelink onder Adresgegevens) of voor een snelle impressie scroll even helemaal naar beneden waar ik korte intro’s van de films heb gezet.

Ik heb zelf een filmpakket voor de dinsdagavond om 18.45 uur. De data van de dinsdagavonden zijn: 15 oktober, 12 november, 10 december, 14 januari, 11 februari en 10 maart. Het filmpakket is te bestellen via de website, de kaartverkoop is al op gang dus wees er snel bij als je mee wilt gaan. Laat me even weten als je het filmpakket gekocht hebt.

Praktisch:
> Parkeren kan gratis in de parkeergarage Bakkerspleintje op een paar minuten loopafstand van de bioscoop.
> Kom je met de trein naar Castricum, dan loop je vanaf het station in 7 minuten naar de bioscoop.
> Na de film is de mogelijkheid nog even na te praten met een drankje in het naast de bioscoop gelegen Club Mariz.

NB.
Mocht je geïnteresseerd zijn in de films, maar komt de dinsdagavond je niet uit, de films worden ook vertoond op zondag 11 uur, maandag 20 uur en dinsdag 14 uur. Zie de website!

+++

Korte intro’s van de films:
1) Leave No Trace - Leave No Trace gaat over de manier waarop de wereld omgaat met mensen die niet kunnen aarden op de gebruikelijke plaatsen. Over hoe regels, de mensen om je heen en de wereld in je hoofd de vrijheid beperken. Kun je eigenlijk echt vrij zijn in de keuze van je levensstijl?

2) Shoplifters - Shoplifters is een familiedrama in de meest eerlijke zin van het woord. Ideeën van thuis en warme bloedbanden worden niet verondersteld, maar bevraagd. Is het niet beter om de mensen die het dichtste bij ons staan zelf uit te kiezen? En kun je de liefde tussen ouder en kind eigenlijk wel dwingen wanneer ze er helemaal niet is?

3) Cold War - Een fatale romance gedurende vijftien jaar Koude Oorlog in stalinistisch Polen, Berlijn, Parijs, Split. Cold War gaat over ontheemding en over twee geliefden die elkaar veroordelen tot een cyclus van scheiding en verlangen, zinderende hereniging en oplopende kilte. Het houdt hun liefde op perverse wijze vers, maar als verslaving, als neerwaartse spiraal.

4) Carpanaüm - In Capharnaüm laat de Libanese regisseur Nadine Labaki het jongetje zijn bestaansrecht opeisen. Of, om preciezer te zijn, zijn bestaan verwerpen: Zain klaagt zijn ouders aan omdat ze hem ter wereld hebben gebracht. Zijn leven is zo armzalig, dat hij er liever nooit aan was begonnen. Als je ouders niet voor je kunnen zorgen, wie doet het dan?

5) Den Skyldige -Vlak voordat zijn avonddienst erop zit, krijgt Asger (Jakob Cedergren) ene Iben (Jessica Dinnage) aan de lijn, die doet alsof ze met haar dochtertje belt maar laat doorschemeren dat ze is ontvoerd. Wat kan Asger doen, met slechts een telefoon en computer tot zijn beschikking?

6) The Mule - De rol van 80-jarige drugssmokkelaar zit Clint Eastwood als gegoten in The Mule. Hij bestond écht: de Amerikaanse leliekweker en oorlogsveteraan die failliet ging en op zijn 80ste in dienst trad van Mexico’s machtigste drugskartel, om de rekeningen te kunnen betalen. Jarenlang reed de onverdachte grijsaard honderden kilo’s cocaïne dwars door Amerika, met z’n pickup truck.

Stel een vraag