Dit event is al begonnen/geweest.

Bos en strandwandeling Bakkum 18km

Bos en strandwandeling Bakkum 18km

Castricum
10.00 - 16.00

Deelnemers 2 / 8

Plaats:
Castricum - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 2 / 8

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 2,00
Uitleg kosten:
Graag van tevoren online een duinkaartje kopen. Anders moet je een extra stuk lopen naar De Hoep.
 

Omschrijving

Bij de start van deze wandeling is het nog knus. Dagjesmensen en campinggasten van Nederlands bekendste camping strijken er neer op het gezellige terras van Johanna's Hof voor een pannenkoek. Ook de natuur aan het begin van deze tocht is nog knus met intieme bospaadjes, een speelveldje en een idyllisch duinmeertje. U gaat vervolgens even langs de rand van de duinen om het gebied dan helemaal in te dringen. Eerst wisselen bos en open vlaktes nog af, maar vanaf de Lageweg betreedt u het echte woeste duingebied. Buiten het broedseizoen loopt u door een enorme duinvallei en tijdens het broedseizoen volgt u de Lageweg verder langs enkele bijzonder hoge duinen. Of het op het strand woest is hangt af van het weer, maar zomers kunt u bij gure wind toch weer wat knusheid vinden bij Strandpaviljoen 't Zilverzand. Na een lekker stuk over het strand gewandeld te hebben, klimt u de duinen weer in naar een uitkijkpunt. Langs de bosranden geniet u van twee mooie vlaktes om de laatste kilometers dan weer vooral de intimiteit van het bos op te zoeken.

Voor de duinen heeft u een toegangskaart nodig. Deze is verkrijgbaar bij restaurant Johanna's Hof of Bezoekerscentrum De Hoep. U kunt ook een jaarkaart kopen op
www.pwn.nl. Wie met het openbaar vervoer komt, kan deze wandeling starten bij bushalte Haagscheweg in Bakkum. Hier is echter geen verkooppunt voor duinkaarten.

Wandeltempo 4,5 km per uur.
Halverwege pauzeren we bij Strandpaviljoen Zilverzand.

Als je met de auto komt kan je parkeren bij Johanna's Hof,
Johannisweg 3, 1901 NX Bakkum.
  •     03 July om 20:27 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     02 July om 22:22 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag