Dit event is al begonnen/geweest.

Kunsttentoonstelling Do Ho Suh en Yayoi Kusama

Kunsttentoonstelling Do Ho Suh en Yayoi Kusama

Wassenaar
12.30 - 15.30

Deelnemers 1 / 6 (min. 4)

Plaats:
Wassenaar - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 6

Deelnemers 1 / 6 (min. 4)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 22,50
Uitleg kosten:
Ticket (€17,50) + Tour (€5,00). Museumkaart is niet geldig. Ticket vooraf of aan de kassa kopen. De kosten van de Tour betaal je ter plek.
 

Deelnemers 1 / 6

Minimaal 4

Omschrijving

Wij beginnen met de Stap Tour van 1 uur bij de tentoonstelling van Do Ho Suh (1962).
Zijn architecturale installaties prikkelen onze persoonlijke herinneringen en belevingswereld. Suh is geïnteresseerd in hoe wij ons als mens verhouden tot de ruimtes waarin we leven en wat het betekent om ‘thuis’ te zijn. Zijn met de hand, tot in het kleinste detail, gemaakte replica’s van zijn voormalige woonhuizen vangen een ervaring die zich bevindt tussen droom en realiteit. Geïnspireerd op zijn persoonlijke ervaringen, overstijgt zijn werk het biografische karakter en raakt aan universele thema’s als thuishoren, herinnering, identiteit en migratie. Voorlinden toont sculpturale installaties, maquettes, tekeningen en video’s van de kunstenaar.

Daarna kunnen wij iets drinken en de volgende tentoonstelling kijken:
Yayoi Kusama (1929), één van de belangrijkste en meest spraakmakende hedendaagse kunstenaars wordt getoond in de tuinzaal enkele iconische werken uit eigen collectie waaronder haar spiegelende Infinity Room tot haar wereldberoemde gestippelde pompoen en monumentale Infinity Nets. Deze kleine presentatie wordt aangevuld met enkele bruiklenen van privéverzamelingen en musea.
Kusama wist al als klein meisje dat ze kunstenaar wilde worden. De Japanse kunstenaar wordt ook wel the princess of polka dots genoemd. Haar schilderijen, sculpturen, installaties en performances hebben één ding gemeen: stippen! Sinds haar jeugd heeft Kusama last van psychoses. Om haar angsten te overwinnen vult ze de ruimte met stippen. In haar hele oeuvre probeert ze iets ongrijpbaars als grenzeloosheid te vangen. Het concept van oneindigheid kun je in haar werk letterlijk ervaren: welkom in het universum van Yayoi Kusama.

Stel een vraag