Dit event is al begonnen/geweest.

Langs het Ijmeer en Oostvaardersplassen

Langs het Ijmeer en Oostvaardersplassen

Almere
08.30 - 08.45

Deelnemers 1 / 8 (min. 8)

Plaats:
Almere - Flevoland
Deelnemers:
Min. 8 - max. 8

Deelnemers 1 / 8 (min. 8)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 8,00
Uitleg kosten:
Kosten van eventuele consumpties voor eigen rekening!
 

Deelnemers 1 / 8

Minimaal 8

Omschrijving

Fietstocht Langs het IJmeer en Oostvaardersplassen (Almere)
(Afstand 59km; snelheid 18-20km/h)
De IJsselmeerpolders zijn ingericht als landbouwgrond om de agrarische industrie een impuls te geven. Maar na de Tweede Wereldoorlog groeide de Nederlandse bevolking in Amsterdam zo snel dat er meer ruimte nodig was om al deze mensen op te vangen. Zo ontstond Zuidweststad, de stad die in de jaren 1970 'Almere'' werd genoemd. Oorspronkelijk had de stad verschillende kernen, maar deze structuur is verloren gegaan door het samengroeien van de verschillende kernen. Sinds de jaren 1990 zijn er steeds meer exclusieve, markante woningen gebouwd. Een van de opvallendste gebouwen is dat van het Kunstencentrum de Kunstlinie, dat in 2007 door koningin Beatrix werd geopend, maar ook in de Regenboogbuurt zie je unieke voorbeelden van architectuur. Naast een mooie route door de bebouwde kom fiets je ook door het verlaten landschap tussen de weilanden en langs de Oostvaardersplassen.

-Wie gaat ermee langs een geweldig natuurgebied?

Dit is een uniek moerassig natuurgebied waar je grote kuddes wild en honderden vogelsoorten tegenkomt. Schrik niet als je oog in oog komt te staan met een stier, paard of edelhert tussen de gazons of het riet, terwijl de aalscholvers over de plassen scheren op zoek naar verse vis.
Hier aan de oevers kun je na je tocht neerstrijken voor een hapje en een drankje. De levendige sfeer op het terras en de gastvrijheid zorgen ervoor dat u zich meteen thuis voelt. Het is een uitstekende locatie voor een aangename afsluiting van uw dag.

-Honden niet toegestaan!

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag