Dit event is al begonnen/geweest.

Open Monumentendag Breda

Open Monumentendag Breda

Breda
11.30 - 16.00
Uitgelicht

Deelnemers 8 / 8

Plaats:
Breda - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 4 - max. 8

Deelnemers 8 / 8

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Open Monumentendag Breda vindt dit jaar weer doorgang en kent een bijzondere en gezellige editie.

Ook deze keer heb ik weer een leuk programma samen gesteld inclusief de voor dit jaar nodige reserveringen voor onze groep.

Tijdens deze dag heb je de mogelijkheid om historische en andere bijzondere gebouwen van binnen te bekijken. De stad Breda kent een indrukwekkende historie, en veel gebouwen sieren al enige eeuwen de mooie binnenstad.

We beginnen de dag lekker op tijd, onderstaand zie je het schema van de middag :

- Om 11:30 starten we onder begeleiding van een gids met een rondleiding door de kerktoren van de Grote Kerk. Hier zie je o.a. de enorme grote Nassauklok van 3.500 kilo en krijg je te zien hoe de stadsbeiaardier de melodieën bespeelt die je uiteindelijk door het hele centrum kunt horen. Eenmaal boven in de toren wacht ons een adembenend uitzicht over de stad en kun je zelfs Dordrecht zien liggen. Deze rondleiding duurt ongeveer 1 uur.

- Om 12:30 nemen we even de tijd om rustig een broodje te eten. Je kunt zelf brood meenemen of ergens halen bij de vele eetzaakjes.

- Om 13:00 uur betreden we het oude Stadhuis aan de Grote Markt. Hier zie je veel historische elementen en brengen we een bezoek aan de Raadszaal.

- Om 14:00 uur melden wij ons bij de gids van de Rooi Pannen voor een rondleiding. Het monumentale terrein de Seeligkazerne is veranderd in de schoolcampus van De Rooi Pannen. Het hoofdgebouw en beide arsenalen zijn volledig gerenoveerd en teruggebracht in de originele stijl. Daar waar de garnizoenen leerden hoe ze onze zuidelijke grens moesten verdedigen hebben de studenten nu lessen in Toerisme, Recreatie en Horeca. Ook zien we op het buitenterrein de Witte Huisjes en de Arsenalen. Na de rondleiding worden we op het buitenterrein getrakteerd op een half uurtje Spaanse Flamenco muziek en dans. Hier heb je ook de mogelijkheid even rustig iets te drinken en zijn er ook nog andere activiteiten.

- Eventueel wandelen we als afsluiter nog door naar De Teruggave (het oude belastingkantoor) waar we kennis kunnen maken met United Colors. De thema’s zijn Wat vier jij vandaag en Hoe maak jij het, waar bijzondere mensen een inkijkje geven in hun specialiteiten en achtergrond. De Teruggave is een knipoog naar de voormalige functie van het gebouw uit de jaren 50.

Tussendoor nemen we uiteraard al wandelend andere gebouwen mee om te bezichtigen waar geen reservering voor nodig is. Al met al gaat het weer een leuke, interessante en ook leerzame middag worden.
  •     09 September om 13:08 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     08 September om 18:50 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     08 September om 15:05 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     08 September om 11:50 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     08 September om 11:44 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     05 September om 19:24 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     05 September om 15:48 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     05 September om 15:47 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     28 August om 21:58 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     28 August om 19:18 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag