Dit event is al begonnen/geweest.

Rondje Musea Dordrecht

Rondje Musea Dordrecht

Dordrecht
10.30 - 18.00
Uitgelicht

Deelnemers 11 / 20

Plaats:
Dordrecht - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 20

Deelnemers 11 / 20

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 18,00
Uitleg kosten:
Kies voor Combi dagkaart, dan kan je met 1 kaart naar alle musea. Heb je een MJK dan zijn er geen kosten aan verbonden. Een combikaart kost €18,- Verder komen er wél kosten bij voor verbruik in de horeca. Laat me weten als je een kaartje heb gekocht, dan is je deelname gegarandeerd! Graag ook melden of je een MJK bezit.
 

Omschrijving

We beginnen eerst met koffie en thee bij Post en dan gaan we gezamenlijk naar Het Hof.

Eerst bezoeken we Het Hof:
De Bijbel is het meest verkochte boek ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het eerste Nederlandstalige boek dat in 1477 gedrukt werd een Bijbel was. Tijdens de Synode van Dordrecht wordt opdracht gegeven voor de eerste officiële Nederlandse vertaling van de Bijbel. Deze vertaling uit de directe grondtekst verschijnt voor het eerst in 1637. Gefinancierd en geautoriseerd door de Staten-Generaal krijgt het de naam: Statenvertaling. Ook in Dordrecht werd de Statenvertaling gedrukt, door de beroemde familie Keur. Voor het eerst krijgt dit familiebedrijf nu een tentoonstelling.

Na Het Hof gaan we lunchen bij De Munt. Dat is maar een klein stukje lopen en een heel sfeervol oud gebouw.

Dan gaan we naar het Dordrechts Museum:
De Nederlandse politieke elite bestond vanaf de 17de eeuw – de Gouden Eeuw – uit calvinisten. Hun rijkdom en maatschappelijke status etaleerden ze met grote huizen, chique interieurs én fraaie kunst. Maar kunst en calvinisme; gaat dat wel samen? Calvinisme wordt immers geassocieerd met sober, streng en spaarzaam. En kunst met rijkdom en luxe. Maar wat was de werkelijke relatie van calvinisten tot kunst?
Werk, bid & bewonder worden clichés over kunst en calvinisme ontrafeld en enkele hardnekkige mythes ontkracht. De tentoonstelling laat de relatie tussen calvinisme en kunst in een brede context zien. Ook literatuur, muziek en kerkarchitectuur komen namelijk aan bod, in de vorm van (kunst)objecten, maar ook in videoportretten met onder meer architect Francien Houben, zanger Ernst Daniël Smid en cabaretier Freek de Jonge.

Bewonder het werk van schilders van de 17de tot begin 20ste eeuw, zoals Ferdinand Bol, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Theo van Doesburg en Piet Mondriaan. Foto- & videokunstenaar Ahmet Polat zorgt voor een hedendaagse vertaling van het begrip calvinisme in onze huidige samenleving.
https://www.vvvzhz.nl/nl...0000_149139

Hierna kunnen we nog een wandeling van 3,5 km lopen die uitgegeven wordt door Het Hof met een thema. Mijn voorstel, alleen als het redelijk droog is.

Degene die nog graag naar Het Huis van Gijn willen, mogen dit op eigen gelegenheid doen.

Na afloop zijn we wederom welkom bij Post voor een afsluitend drankje.

Ik vind het erg leuk als je mee zou gaan, dus...

Stel een vraag