Dit event is al begonnen/geweest.

Rondleiding White Room en Wintertuin van Hotel Krasnapolsky

Rondleiding White Room en Wintertuin van Hotel Krasnapolsky

Amsterdam
12.30 - 17.00
Uitgelicht

Deelnemers 8 / 15

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 15

Deelnemers 8 / 15

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
Uitleg kosten:
Ladies only event.
 

Omschrijving

Let op: ladies only.

In de tweede helft van de 19de eeuw piekt de wereldeconomie. Het Duitse immigrantenechtpaar Adolph Wilhelm Krasnapolsky en Johanna Volmer grijpt in 1865 hun kans. Ze blinken uit in biefstukken en karbonades bakken en ook voor een paar honderd pannenkoeken per dag draait Johanna haar hand niet om.

Het echtpaar bedenkt in 1880 een voor die tijd unieke binnentuin met palmen, cactussen, spiegels en wandschilderingen: "De Wintertuin". De bijzondere glas- en staalconstructie baart opzien in heel West-Europa. Dagblad De Amsterdammer meldt: "Iedereen stroomt erheen om te zien en te bewonderen. Alles is idyllisch verlicht door honderden gaslampen en gekoeld door een stoom aangedreven airconditioning."

Krasnapolsky koopt al snel de aangrenzende woningen en krotten en als in 1883 de Wereldtentoonstelling naar Amsterdam komt, telt het hotel al 125 kamers. Ook nieuw voor die tijd: kamerbreed tapijt, huistelefoons, centrale verwarming, warm en koud stromend water en eiken parket in de openbare ruimtes.

In 1885 volgt er een chic restaurant in het hotel: "De Witte Zaal". De huidige naam The White Room is hiervan afgeleid. Het huidige restaurant wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waarin de originele stijlen nog altijd behouden zijn.

Wij krijgen een rondleiding door de Wintertuin en The White Room en sluiten af met een kopje koffie of thee (voor eigen rekening) in het grand café van het hotel.

We starten - voor wie dat leuk vindt - vooraf met een lunch voor eigen rekening bij Restaurant Eerste Klas. Dit is de schitterende monumentale voormalige eerste klas wachtkamer op spoor 1 van Amsterdam Centraal, dat nog helemaal in oude sfeer is.

Stel een vraag