Dit event is al begonnen/geweest.

Snert en vogels van Tiengemeten Wandelexcursie

Snert en vogels van Tiengemeten Wandelexcursie

Zuid-Beijerland
09.30 - 15.30

Deelnemers 9 / 12

Plaats:
Zuid-Beijerland - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 6 - max. 12

Deelnemers 9 / 12

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 9,00
Uitleg kosten:
Kosten voor de koffie/thee, snert en excursie. Het kaartje voor de boot naar Tiegemeten moet je zelf kopen €6,00 ter plek (dus wees op tijd) of €5,00 via de website (zie link). Leden van Natuurmonument hebben een reductie van €2,00 op de boot (wel lidmaatschap meenemen).
 

Omschrijving

Ik heb 12 kaartjes voor deze wandelexcursie gereserveerd.

Tiengemeten is een waar vogelparadijs. Tijdens de wandeling langs het moerasgebied (Weelde) zullen we veel watervogels zien, waaronder eendensoorten, zilverreigers, maar misschien ook de zeearend of de slechtvalk.

Na aankomst op het eiland gaan we eerst in "Pannenkoeken bij Hélène" een kopje koffie of thee drinken. Daarna vertrekken we voor de wandeling.
Tijdens de wandeling zal de gids u ook vertellen over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het eiland Tiengemeten. De tocht zal inclusief de koffie- en snertonderbreking ongeveer 5 uur duren. Halverwege een lekkere kop snert met roggebrood en spek.

Het volgende meenemen:
- Goede schoenen (eventueel laarzen na langdurige regenval).
- Een verrekijker verhoogt het kijkplezier. De gidsen nemen een telescoop mee, waardoor door iedereen gekeken mag worden.
- Denk aan warme, waterdichte kleding.
- voldoende drinken tijdens de wandeling.

let op! Honden zijn niet toegestaan.

Heinenoordtunnel (en ik heb dat ook bij Van A naar Beter gecontroleerd) dat in de nacht van 24 op 25 november de Heinenoordtunnel gesloten is van zaterdag 22.00 uur tot zondag 10.00 uur.
Je kunt dan OP DE HEENREIS niet door de tunnel als je om 9.45 uur bij de pont naar Tiengemeten moet staan.

Vanuit Brabant en Limburg is er geen probleem: men gaat via de A17 (knooppunt Noordhoek) richting Zierikzee A59 en Rotterdam A29.

Vanuit Dordrecht geen probleem als je door de Kiltunnel gaat.

Vanuit Utrecht doe je er verstandig aan via de A27 (Gorkum), A15 (Dordrecht), na Sliedrecht de N3 nemen en uitrijden, door de Kiltunnel richting Oud-Beijerland te gaan, dan de A29 nemen richting Zierikzee en bij afslag 22 er af richting Zuid-Beijerland (Tiengemeten)

Mensen uit Leiden, Gouda en Amsterdam moeten na de Drechttunnel bij Dordrecht (A16) de afslag 's-Gravendeel nemen en dan door de Kiltunnel rijden OF via het pontje bij Spijkenisse (maar dat is omslachtig en waarschijnlijk filegevoelig)

De Kiltunnel is in dat tijdsbestek TOLVRIJ.

Stel een vraag