Dit event is al begonnen/geweest.
Educatie & Pers. ontwikkeling

Stadswandeling Breda 'Spaans rondje Breda'

Stadswandeling Breda 'Spaans rondje Breda'

Organisator: Jacques63
Breda
14.00 - 17.00

Deelnemers 10 / 10

Plaats:
Breda - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 10 / 10

Leeftijd:
40 - 59 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Stadswandeling Breda 'Spaans rondje Breda'
Breda is niet alleen een gezellige, maar ook mooie oude stad. 'Spaans rondje Breda' is een historische wandeling door het stadscentrum.
Over de band van de stad Breda met het land Spanje meer te weten te komen. Want die behelst veel meer dan de summiere kennis die we op school meekregen: de 80-jarige oorlog (1568-1648) en de legendarische list met het Turfschip (1590).
Bourgondische rijk
Die edele Nassaus waren belangrijke adviseurs van het Bourgondische rijk, waar ook Breda sinds 1430 deel van uitmaakte. Het Bourgondische hof stond bekend om zijn extravagante feesten en de luxe, waarin men leefde. Dat zie je in Breda terug in de volksaard en in historische panden die stammen uit de tijd
Johanna de Waanzinnige
Wat dit met Spanje te maken heeft? In 1496 trouwde Bourgondiër Filips de Schone met Johanna ‘De Waanzinnige’ van Castilië. Dankzij diverse erfenissen werd hun zoon Karel V de vorst van een wereldrijk, waarin Bourgondië, de Nederlanden én Spanje samenkwamen

Wie gaat ermee terug in de tijd?

Huis van Brecht
Behalve prachtige panden zie je hier meteen de 15de-eeuwse Grote Kerk. Verderop zie je het Kasteel van Breda uit 1353. Het Huis van Brecht is nog zo’n historisch plaatje: het dateert uit de 14de eeuw. In de Catharinastraat kom je langs de oude Waalse Kerk. Het in de 13de-eeuw gestichte Begijnhof! Nog veel meer huizen uit die periode! je gaat hier echt even terug in de tijd.

-Honden niet toegestaan!

Stel een vraag  

<