Dit event is al begonnen/geweest.

Thaise kookworkshop

Thaise kookworkshop

Landgraaf
18.00 - 21.30

Deelnemers 6 / 6

Plaats:
Landgraaf - Limburg
Deelnemers:
Min. 3 - max. 6

Deelnemers 6 / 6

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 40,00
Uitleg kosten:
Incl. materialen, koffie, thee, fris, wijn en een kookschort
 

Omschrijving

Kom gezellig samen leren koken!

Iedere deelnemer maakt hierbij zelf 3 gerechten.

De Thaise keuken is geen homogene keuken. Wat de verschillende regionale keukens van Thailand wel met elkaar verbindt is dat zij de vijf fundamentele smaaksensaties met elkaar proberen te verenigen in een maaltijd, en soms ook binnen één gerecht: heet (pittig), zuur, zoet, zout en (optioneel) bitter. Ook het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in gerechten is wat de regionale Thaise keuken verbindt en apart zet van vele andere keukens. Kenmerkend voor de verschillende Thaise keukens is dat deze zich schikken rondom het gebruik van rijst (Thai: khao) als basisvoedsel.

Het menu:

Thaise Loempia
(Voorgerecht)
Een loempia is een van oorsprong Chinees gerecht dat ook ingang heeft gevonden in de Thaise keuken. De Thaise loempia is ideaal om te serveren als borrelhapje.

Rode Curry
(Hoofdgerecht)
Rode curry is een zeer veelzijdige Thaise curry. De kleur en smaak ontstaat door het gebruik van gedroogde rode pepers, met een basis van kokosmelk. Het is gebruikelijk dat dit gerecht wordt geserveerd met rijst of noedels, om de smaken te balanceren.

Pad Thai
(Hoofdgerecht)
Pad Thai is een van de populairste eenbordsgerechten van Thailand. Echter is Pad Thai van oorsprong waarschijnlijk geen Thais gerecht. Tijdens de Tweede Wereld oorlog werden Chinese invloeden verdreven uit de Thaise keuken. De eiernoedels werden vervangen door de huidige rijstnoedels. Deze verandering maakt de Pad Thai zoals we het tot op de dag van vandaag kennen: een van Thailands beroemdste en meest geliefde recepten!
  •     25 November om 17:11 Limburg
    heeft zich aangemeld.
  •     25 November om 07:16 Limburg
    heeft zich aangemeld.
  •     25 November om 06:20 Limburg
    heeft zich aangemeld.
  •     25 November om 00:26 Limburg
    heeft zich aangemeld.
  •     25 November om 00:15 Limburg
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag