Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Harpconcert in Monumentale Oude Steenfabriek

Harpconcert in Monumentale Oude Steenfabriek

Organisator: Karin26
Gilze
15.00 - 17.00
Uitgelicht

Deelnemers 28 / 30

Plaats:
Gilze - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 12 - max. 30

Deelnemers 28 / 30

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 17,50
Uitleg kosten:
Vergoeding voor concert inclusief rondleiding oude Steenfabriek, koffie, thee en iets lekkers. Na aanmelden, graag het bedrag DIRECT OVERMAKEN. Let op, Je ontvangt geen betalingsreminder, je bent zelf verantwoordelijk dat je betaling op tijd (binnen 2 dagen) ontvangen is, anders komt je plek te vervallen
 

Omschrijving

Een unieke sfeervolle belevenis, een privé harp concert op een prachtige locatie, namelijk in de monumentale Oude Steenfabriek in Gilze.

Dit concert wordt gegeven door Renske, sommige kennen haar wellicht van NMLK als RenskeHarp.
Als vijfjarig meisje werd Renske verliefd op de harp. Haar eerste harplessen volgde zij op achtjarige leeftijd en behaalde aan het conservatorium van Amsterdam de diploma’s Bachelor- en Master of Music.
Renske is actief als soliste en speelt in diverse orkesten en ensembles.
Sinds 2016 vormt Renske samen met vier andere musici het unieke ensemble VIJF.

We zijn vandaag te gast in de monumentale Oude Steenfabriek van Gilze.
De steenfabriek werd in 1897 opgericht door Johannes Botermans.
Op deze locatie waren leemlagen te vinden die uitstekend geschikt waren voor de fabricage van baksteen.
Al snel groeide de fabriek in Gilze uit tot een zeer gewaardeerde producent van bakstenen, en werd de Gilzersteen een begrip in de wijde omgeving.
De leem werd met een smalspoorbaan vervoerd en de locomotiefjes die de treintjes trokken, bevinden zich tegenwoordig in het Nationaal Smalspoormuseum.

Eind vorige eeuw raakte de fabriek in verval door de hevige concurrentie in de baksteenwereld, de baksteen verloor steeds meer terrein aan beton en de wederopbouwperiode was voorbij. In 1991 werd de fabriek gesloten.

Na de sluiting raakte de Steenfabriek in verval, vandalisme en de opnamen van de oorlogsfilm “Schimmen” in 2002 eisen hun tol van de monumentale fabriek.
In 2004 werd besloten het gebouw een herbestemming te geven, waarbij de oude oorspronkelijke ringoven met schoorsteen behouden zijn gebleven en nog steeds de belangrijkste plaats innemen in het gebouw. Sinds een aantal jaar is de Oude Steenfabriek een officieel gemeentelijk monument.

We worden ontvangen met koffie, thee en iets lekkers.
We krijgen eerst een korte rondleiding door de Steenfabriek, waarbij de huidige eigenaar ons iets meer zal vertellen over de geschiedenis van het gebouw.

Daarna zal Renske ons tijdens haar concert meenemen op een muzikale reis en zal ons ook wat meer vertellen over dit prachtige instrument en de muziek die zij speelt.
Het concert zal ca. 45 min. duren.

De plaatsen zijn beperkt, dus wil je hierbij aanwezig zijn, wacht niet te lang met aanmelden.

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij de Steenfabriek.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag  

<