Dit event is al begonnen/geweest.

Zondagochtend - Jazz in de Avenue

Zondagochtend - Jazz in de Avenue

Breda
11.00 - 12.15

Deelnemers 12 / 18

Plaats:
Breda - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 4 - max. 18

Deelnemers 12 / 18

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Ticket incl. Kopje thee of koffie bij ontvangst
 

Omschrijving

We starten seizoen 2022-2023 gelijk met een internationale klapper. Drie gasten uit drie verschillende landen! En alle drie hebben ze een geweldige staat van dienst.

De virtuoze Duitse klarinettist en tenorsaxofonist Engelbert Wrobel (GER) is een van de meest bekende swing en hotjazz rietblazers. Toen hij zestien was won hij met zijn ‘Happy Jazzmen’ een eerste prijs bij 'Jugend jazzt'. Engelbert was lid van Rod Masons ‘Hot Five’, richtte zijn eigen band ‘Swing Society’ op en is actief in vele projecten zoals de ‘Three Tenors of Swing’ . Zijn stijl is geworteld in de traditie van Benny Goodman en Barney Bigard op klarinet, Ben Webster en Coleman Hawkins op tenorsax.

Drummer Guillaume Nouaux (FR) woont bij Biarritz, Zuid-Frankrijk en ontwikkelde al op zeer jonge leeftijd een passie voor drums en voor jazz. Hij is momenteel een van de belangrijkste slagwerkers in de klassieke jazz in Europa én auteur van naslagwerken over jazzdrums. Nouaux geeft lezingen en workshops over jazzdrums en heeft al meer dan 70 CD’s op zijn naam staan. Zijn recente CD's "The Clarinet Kings" en "The Stride Piano Kings" hebben meerdere prijzen gekregen waaronder ‘Prix Jazz Classique de l’académie du jazz 2020’.

Sébastien Girardot (AUS) is opgegroeid in Melbourne. Deze krachtige en swingende Australische bassist heeft een zeer persoonlijke stijl opgebouwd op basis van klassieke training en vroege ervaring met New Orleans-stijlgroepen. Inmiddels woont Sébastien in Parijs en heeft een internationale reputatie opgebouwd in de swing, blues, choro, manouche en New Orleans Revival stijl. Sébastien speelde op albums die werden bekroond met o.a. de 'Prix du Hot Club de France'.

We larderen het concert natuurlijk weer met anekdotes. Het optreden vindt plaats van 11:00-12:30 hr onder gastheerschap van Michael Varekamp en Harry Kanters.

Bezetting
Michael Varekamp trompet, zang
Engelbert Wrobel klarinet, tensax
Sebastien Girardot bas
Guillaume Nouaux drums
Harry Kanters piano
  •     01 October om 13:53 Limburg
    heeft zich aangemeld.
  •     27 September om 00:39 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     25 September om 08:20 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     23 September om 17:44 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     22 September om 18:13 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     19 September om 21:42 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     19 September om 19:54 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     19 September om 18:53 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     19 September om 16:38 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     19 September om 13:35 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag