Dit event is al begonnen/geweest.

Bezoek Het Dordts Patriciershuis

Bezoek Het Dordts Patriciershuis

Dordrecht
13.30 - 16.00

Deelnemers 2 / 6

Plaats:
Dordrecht - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 2 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 5,00
Uitleg kosten:
Met museumkaart gratis, bijdrage tentoonstelling is € 5,-
 

Omschrijving

EEN HUIS VOL BLOEMSTILLEVENS
De tentoonstelling In de Floria – bloemstillevens

Bekijk prachtige bloemstillevens
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Het Dordts Patriciërshuis is in de beide stijlkamers aan de voorzijde van het pand een tentoonstelling ingericht van tien bloemstillevens, afkomstig uit binnen- en buitenland, die omstreeks 1800 zijn vervaardigd door Dordtse schilders.

Bij de bloemstilleven tentoonstelling is een rijk geïllustreerde catalogus verschenen waarin kunsthistoricus Fred Meijer uitgebreid beschrijft wat Dordrecht vanaf de 17e eeuw op het gebied van bloemstillevenkunst te bieden had.

bloemstillevens
Fotografische werken van Bas Meeuws
Behalve schilderijen zijn tijdens ‘In de Floria’ ook bloemstillevens van kunstenaar Bas Meeuws te bewonderen. Zijn werk is nationaal en internationaal bekend bij liefhebbers. In Nederland heeft hij onder andere geëxposeerd in Rijksmuseum Het Muiderslot en het Westfries Museum.
Zijn weelderige bloemstillevens zijn een knipoog naar de oude Hollandse meesters en passen daardoor prachtig bij het werk van de Dordtse schilders. Van de zolder tot de kelder is een overzicht van zijn belangrijkste werk van de afgelopen jaren te zien.

Het Dordts Patriciërshuis beschikt over een collectie van Dordtse schilders die werkzaam waren aan het einde van de 18e en begin van de 19e eeuw. Het museum werd in 2011 in Dordrecht geopend en wordt door vele bezoekers gezien als een aanwinst voor Dordrecht.
MK gratis + toeslag tentoonstelling € 5,-
Kaart volwassenen € 12,50 + toeslag tentoonstelling € 5,-
  •     04 December om 15:23 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag