Dit event is al begonnen/geweest.

Borrelen en eten in Amsterdam

Borrelen en eten in Amsterdam

Amsterdam
14.00 - 00.00

Deelnemers 2 / 15 (min. 7)

Plaats:
Amsterdam - Gelderland
Deelnemers:
Min. 7 - max. 15

Deelnemers 2 / 15 (min. 7)

Leeftijd:
40 - 59 jaar
Kosten:
€ 25,00
Uitleg kosten:
denk met eten en borrelen is het ronde de 25euro, maar natuurlijk als je meer drink of eet kost het meer.
 

Deelnemers 2 / 15

Minimaal 7

Omschrijving

Heel gezellig, beetje hippy type plek. Borrelen en eten, dan misschien dansen als het muziek leuk is!!

In de avond serveert Hanneke een heerlijk vers avondmenu; een wisselende combinatie van lekkere vis-, vegetarische- en vleesgerechten. Iedere dag is een ander seizoen! Op Hannekes Facebook staat vaak het nieuwste menu:
[Link verwijderd]

Kom lekker langs en kijk op de borden binnen of op de menukaart van die dag; soms hebben we ineens een nieuw menu en nieuwe biertjes…vaak iedere dag anders; dat is Hanneke!

(ook voor reserveren, let op: Hanneke reserveert alleen een plekje voor binnen, buiten kan je gewoon aanschuiven)

History van Hannekes

Rond 1650 was het aantal inwoners van Amsterdam gestegen tot 200.000, en waren de grachten verder uitgegraven. De laatste Singelgracht met de vele bolwerken moet de stad beschermen tegen eventuele indringers. Toegang tot de stad krijgt men vanuit het noorden via de bewaakte openingen in de dubbele palenrij zodat de schepen niet zomaar de stad konden binnenvaren. In de op palen (bomen) geplaatste wachthuisjes hielden de soldaten en de dienaren van de Admiraliteit toezicht op de in- en uitgaande goederen. De verschillende openingen hadden elk hun eigen naam en zo waren er, om er enkele te noemen: de Keerweersboom, de Admiraliteitsboom, de Nieuwebrugsboom, de Zoutkeetsboom en: Hannekes Boom! Bij het openen en sluiten van deze openingen (iedere avond werden er boomstammen aan kettingen in de openingen gedreven, om die iedere ochtend weer te openen), werd de “boomklok” geluid. En wie na het sluiten toch in Amsterdam wilde blijven, had alleen keus tussen het Tolhuis aan de overzijde van het IJ, of de Nieuwe Stadsherberg.…zo is Hannekes Boom…sinds 1662… op de kaart ontstaan! Stichting Hannekes Boom…sinds 1662 heeft van de Kop Dijksgracht weer een nautisch kwartier gemaakt, zodat je er weer heerlijk in deze historie kan wegdromen.

Stel een vraag