Dit event is al begonnen/geweest.

Concert met Kam orgel en panfluit

Concert met Kam orgel en panfluit

Dordrecht
19.30 - 21.30

Deelnemers 2 / 10

Plaats:
Dordrecht - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 2 / 10

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 9,00
Uitleg kosten:
De genoemde kosten is de entree voor het concert. De kosten in de horeca die je maakt, komen er nog bij.
 

Omschrijving

Concert door Cor Ardesch op het Kam-orgel m.m.v. Matthijs Koene – panfluit.

PROGRAMMA
Daan Manneke (1939)
Ligatura (2015)
(orgel en panfluit)
Faux Bourdon (rev. 1997)
(panfluit solo)
Patronen (1967)
(orgel solo)

Calliope Tsoupaki (1963)
Song for life and Death (2018)
(panfluit solo)

Daan Manneke (1939)
Perfla #Pneoo3# (2001)
(panfluit en orgel)

Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd Cor Ardesch tijdens de ingebruikname van het Bach-orgel benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder.
Als artistiek adviseur werkt hij samen met de Werkgroep Muziek en organiseert jaarlijks een groot aantal concerten in de Grote Kerk.
Cor Ardesch doceert orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel.

Matthijs Koene: Panfluiter des Vaderlands
Matthijs Koene (1977) wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten van zijn tijd. Matthijs is grensverleggend; zijn visie en speelwijze hebben de technische mogelijkheden en expressie van de panfluit vergroot. Hierdoor heeft de panfluit zijn intrede kunnen doen in de klassieke muziek.
Hij weet menig componist te overtuigen om een werk voor panfluit te schrijven. Tot op heden zijn meer dan 200 composities voor Matthijs gemaakt, veelal aan hem opgedragen: solowerken, in kamermuziek, met orgel, als onderdeel van ensemble en soloconcerten. Vaak door componisten van naam als: Theo Loevendie, Roderik de Man, Daan Manneke, Guus Janssen, Klaas de Vries, Chiel Meijering, Gwyn Pritchard, Fabio Nieder, Calliope Tsoupaki, Martijn Padding, Klas Torstensson en Ron Ford.
Matthijs ontving zijn eerste panfluitlessen op 7-jarige leeftijd en sloot zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam cum laude af. Kort daarna werd hij in 2005 benoemd tot hoofdvakdocent panfluit aan hetzelfde instituut.

We starten om 18.45u bij Restaurant Post met koffie/thee en lopen om 19.15u richting de Grote Kerk. Ik verwacht een hele mooie avond gezien de recensies van Matthijs en laten we Cor ook niet uitvlakken.
Na afloop is er thee/koffie in de kerk om nog even na de te praten.

Ik zou het leuk vinden als je mee gaat luisteren. En je komt helemaal tot rust!
Welkom!

Stel een vraag