Dit event is al begonnen/geweest.

Film - barbie - in nijmegen

Film - barbie - in nijmegen

Nijmegen
19.00 - 21.00

Deelnemers 7 / 8

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 8

Deelnemers 7 / 8

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 11,00
Uitleg kosten:
filmkaartje
 

Omschrijving

Duik in een wereld van perfectie, waar roze de meestvoorkomende kleur is en waar iedereen altijd een geweldige dag heeft, het is tijd om Barbieland te ontdekken! In deze nieuwste film geregisseerd door Greta Gerwig (Lady Bird, Little Women) komt een kinderdroom tot leven.

In de knalroze komedie Barbie neemt regisseur Greta Gerwig – die tevens samen met Noah Baumbach het scenario schreef – ons mee naar Barbieland, een plek waar alles en iedereen perfect is. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. In deze film ontdekt Barbie, vertolkt door Margot Robbie, dat er meer is in het leven dan uiterlijke perfectie. Terwijl ze haar vertrouwde wereld van glamour en luxe achter zich laat, begint Barbie een avontuurlijke reis met als eindbestemming zelfacceptatie.

Om de wereld van Barbie tot leven te brengen, deed Gerwig een beroep op productieontwerper Sarah Greenwood, die al zes keer werd genomineerd voor een Oscar. Een zevende Oscarnominatie lijkt ons een zekerheidje, maar ook als dat niet lukt, heeft Greenwood in ieder geval al één wapenfeit op haar naam: een wereldwijd tekort aan roze verf. Gerwig wou het felste roze dat op de markt te krijgen is. Greenwood vond de verf bij fabrikant Rosco en kocht de wereldwijde voorraad op. Tot en met de laatste druppel. Zodat elk attribuut en meubel in het huis van Barbie roze kon worden geschilderd.

De film Barbie is grappig en gelaagd, wil Barbie vieren én kritisch bezien; is feministisch, divers én tegelijkertijd zo oogverblindend waterstofperoxide blond, uniform en zuurstokroze dat je ogen nog een paar dagen tranen.
NRC ****
Voor Greta Gerwig is het maken van een maatschappijkritische komedie kennelijk kinderspel.
FILMTOTAAL ****
‘Barbie’ is rolbevestigende meisjeskitsch, ironische knipoog en feministisch manifest ineen.
DE VOLKSKRANT ****

kaartjes zijn gereserveerd.
  •     19 August om 17:43 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     18 August om 10:58 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     18 August om 08:46 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     18 August om 08:31 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     16 August om 20:57 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 August om 23:29 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 August om 22:13 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag