Dit event is al begonnen/geweest.

Film Society of The Snow

Film Society of The Snow

Nijmegen
15.00 - 17.30

Deelnemers 5 / 9

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 9

Deelnemers 5 / 9

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 11,50
Uitleg kosten:
Ticket
 

Omschrijving

45 jonge, Uruguayaanse rugbyspelers en hun reisgenoten stappen in een regeringsvliegtuig richting Chili voor een belangrijke wedstrijd. De toekomst lacht deze jongvolwassenen toe, in die oktobermaand in 1972. Omdat deze waar gebeurde geschiedenis al vaker verfilmd is, weet iedereen wat er te gebeuren staat: hun toestel stort neer, ergens in het dik besneeuwde Andesgebergte. Op vierduizend meter hoogte en onvindbaar voor reddingsteams.
Er wordt gewerkt met prima special effects en soms opvallende hard cuts: de montage is effectief en modern. Tenzij je thuis een levensgroot beeldscherm hebt, voorzien van de beste geluidsinstallatie, is een bioscoopbezoek hier de moeite waard. Het knalharde sound design is bijna voelbaar; bioscoopstoelen trillen mee bij het neerstorten en de lucht in de zaal lijkt zich regelmatig te verplaatsen. Na anderhalf uur kun je zomaar ontdekken dat je al die tijd de spieren hebt aangespannen, de handen geklauwd.
De film is bloedstollend, maar minstens zo mooi is de warmte van de vrienden in het ijskoude landschap; ze discussiëren, ze bevragen, ze overleggen, ze stellen elkaar gerust en ze houden elkaar bij de les. Ze blijven aandachtig en rustig naar elkaar luisteren, wat een onvoorstelbaar groot goed is te midden van zo'n wanhopige en ellendige situatie. Ondanks de ongelooflijke ontberingen en de uitzichtloze situatie, is er altijd weer iemand die, dwars door de realiteit van hun omstandigheden, toch vastberaden is om zijn vrienden eruit te redden. Deze film laat zien dat vriendschap geen illusie hoeft te zijn, maar een bron van onvoorstelbare veerkracht kan vormen.
  •     02 January om 17:40 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     02 January om 14:06 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     02 January om 13:09 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     01 January om 12:01 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     29 December om 09:39 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     26 December om 12:58 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     26 December om 12:52 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag