Dit event is al begonnen/geweest.

Filmcursus Politiek in Usa cinema Dirty Politics

Filmcursus Politiek in Usa cinema Dirty Politics

Amstelveen
19.30 - 22.00

Deelnemers 3 / 4

Plaats:
Amstelveen - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 3 / 4

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 18,50
Uitleg kosten:
Kosten ticket, korting met Cineville
 

Omschrijving

Het is een tumultueuze tijd voor de Amerikaanse democratie. Maar de geschiedenis toont aan dat er altijd al reuring is geweest in hun politiek. De Amerikaanse film is al sinds het sinds het begin nauw betrokken bij wat er zich allemaal afspeelt binnen de politieke arena. Vier avonden lang duiken we in de wereld van de Amerikaanse politiek aan de hand van diverse fragmenten. Niet alleen de echte klassiekers passeren de revue, ook films series en documentaires waar je waarschijnlijk nooit van gehoord hebt schetsen een beeld van deze intrigerende wereld. We zien spannende presidentsraces, het leven in het Witte Huis en diverse crises waarmee Amerikaanse presidenten te maken hebben gehad. Ook zal tijdens deze lezingen de verbeeltenis van grote politieke gebeurtenissen (van de moord op Kennedy en de Civil Rights Movement tot Wikileaks, terrorisme en recente bewegingen als MeToo en Black Lives Matter) in film geanalyseerd worden.

Dirty Politics

Met de Amerikaanse verkiezingen voor de deur is het weer wachten op het nodige moddergooien, maar ook krigen we te maken met sterke oneliners die in ons hoofd kruipen. Hoe ziet deze wereld van dirty politics er eigenlijk achter de schermen uit en hoe zien we dat terug in films en series?

Di 27 feb Dirty Politics
Di 5 mrt Weg met de elite!
Di 12 mrt Een vrouw in het Witte Huis?
Di 19 mrt Veranderen of terugdraaien?
Aanvang 19.30 uur [let op di 12 mrt aanvang 19.45 uur]. Circa 135 min incl. korte pauze.

Over de docent: Rudi de Boer
Filmwetenschapper Rudi de Boer heeft altijd al een grote interesse gehad in alles wat met film te maken heeft. Tijdens zijn studie theater-, film- en televisiewetenschappen begon hij zijn zoektocht naar de geschiedenis van film. In deze periode leerde hij verschillende filmculturen kennen en ontwikkelde hij een fascinatie voor suspense-meester Alfred Hitchcock. Rudi is werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land. Ook verzorgt hij nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival en Internationaal Film Festival Rotterdam.
  •     21 February om 07:39 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     18 February om 20:17 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     17 February om 11:59 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag