Dit event is al begonnen/geweest.

Hallo Montferland - Preuvement

Hallo Montferland - Preuvement

's-heerenberg
16.00 - 21.00
Uitgelicht

Deelnemers 1 / 10 (min. 2)

Plaats:
's-heerenberg - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 1 / 10 (min. 2)

Leeftijd:
35 - 55 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Entree gratis, kosten horeca onbekend
 

Omschrijving

Door cultuur, recreatie en horeca samen te bundelen komt er een uniek Montferlands evenement.

Er komt een groots preuvement festijn, waar je kunt proeven van heerlijke gerechten en waar je kunt genieten van culturele en recreatieve activiteiten. Dit wordt verzorgd door diverse ondernemers en bedrijven uit de gemeente Montferland en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Montferland.

De gedachte achter dit evenement is dat de locatie binnenkort gesloten gaat worden voor het publiek in verband met renovatie. Doel is om lokale inwoners, recreanten, vakantiegangers en dagjesmensen naar de Kasteelstad te trekken en ze te kunnen laten zien wat deze horecaondernemers, de toeristische en recreatieve bedrijven in Montferland te bieden hebben.

De binnenplaats wordt omgetoverd tot een culinaire hemel met verschillende kraampjes waar horecaondernemers uit heel Montferland de heerlijkste gerechten en drankjes presenteren. Langs de oprijlaan, langs de gracht en op het ruime veld bij het ooievaarsnest zullen verschillende recreatieondernemers en culturele instellingen hun visitekaartje afgeven.

De kerken, het kasteel, de Heemkundekring Bergh in ’t Raethuys en het Stadsmuseum zullen hun deuren openstellen, het Sint Antoniusgilde gaat vendelen en boswachters van Natuurmonumenten hebben veel te vertellen. De Muntmeester van Huis Bergh demonstreert de muntslag.

Ook zijn ondernemers met diverse activiteiten zoals Pumptrack, fietsen op een parcours met hindernissen, luchtkussen en boogschieten. Én Jan Klaassen verzorgt poppentheatervoorstellingen voor de allerkleinsten.

Stel een vraag