Dit event is al begonnen/geweest.

Het kerstverhaal nagespeeld in openluchtmuseum ootmarsum

Het kerstverhaal nagespeeld in openluchtmuseum ootmarsum

Ootmarsum
12.00 - 17.00

Deelnemers 2 / 8

Plaats:
Ootmarsum - Overijssel
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 2 / 8

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 4,00
Uitleg kosten:
https://openluchtmuseumo...treeprijzen
 

Omschrijving

HET KERSTVERHAAL BELEVEN IN HET MUSEUMPARK
In het Openluchtmuseum Ootmarsum wandel je door het bijbelse kerstverhaal.

Het is een tweejaarlijkse traditie dat het Bijbelse kerstverhaal wordt uitgebeeld tegen het decor van de historische gebouwen in het openluchtmuseum Ootmarsum.
Het hele kerstverhaal komt aan bod. Op maar liefst 11 verschillende locaties worden een schouwspel opgebouwd. Bijna honderd figuranten vormen de verschillende scenes. Je wordt aan de hand meegenomen door het kerstverhaal.

Om een indruk te geven : direct bij het verlaten van het poortgebouw aan het Commanderieplein staat onder een statig baldakijn Keizer Augustus en wordt er door hem opgeroepen tot de volkstelling, de wandeling gaat door naar het kerstdiorama in de schaapskooi. Op de verdere tocht komen de bezoekers romeinse soldaten tegen die de orde handhaven, over de Molenbeek bereikt men het Los Hoes waar een boerenfamilie Kerst viert, bij de Hofkamer treffen we de drie koningen die met de kameel op weg zijn naar de kribbe, herders hoeden hun schapen en in de sobere kerststal vinden we de Heilige Familie. In een kribbe met stro vinden we de pasgeboren baby met daarnaast Maria en Josef geflankeerd door een os en een ezel. Engelen zweven rond en geven aan dat er iets bijzonders gebeurd is. Even verder wordt door een vertelster het kerstverhaal verteld. Op de weg langs de beek zien we wasvrouwen bezig en klinken de zware mokerslagen op het aambeeld door de smid. In het bakhuis wordt brood gebakken en de bedoeïenen hebben hun kamp opgeslagen, oude ambachten zijn te zien. Op de Oosterse markt staan kooplieden hun waar aan te prijzen. Komt allen tesamen….

Gewis een belevenis om echt in de kerstsfeer te komen. Zeker ook door sfeervolle kerstliederen en de klanken van de midwinterhoorn. Het museumpark wordt sfeervol aangekleed, er is een fraaie gebouwenverlichting en er zijn houtvuren. Intensief is er gewerkt aan vele kostuums , decors en attributen om de kerstwandeling een mooie Bijbelse ervaring te laten zijn.
  •     29 November om 17:39 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag