Dit event is al begonnen/geweest.

Indiase Food Party

Indiase Food Party

Online
18.00 - 19.00

Deelnemers 5 / 6

Plaats:
Online
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 5 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

We maken, voordat het event begint, een grote pan Indiase Dahl soep en eten het gezamenlijk op om 18.00 uur. Zorg dat je klaar bent met de soep en Naan iets voor 18.00 uur 😉
We eten samen online een typische Indiase rode linzensoep met naan.
Met dit recept maak je ongeveer 9 porties en kun je de rest in de vriezer doen.
Alle ingrediënt zijn verkrijgbaar bij Jumbo.
Linzen zijn reuzegezond vanwege een hoge concentratie aan vezels en plantaardige proteïnes. Ze zorgen bovendien voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je minder snel honger hebt en je minder geneigd bent nog te snoepen na het eten. Deze rode linzensoep bevat nauwelijks vet en is superlekker!
Recept Ingrediënten:
400 gram rode linzen
Gember (2 cm)
2 uien
2 tenen knoflook
2 tl garam masala
2 tl kurkuma
1 tl komijnzaad (=djinten)
1 rode peper (zaadjes erin laten)
1 venkel
2 zoete aardappels
2 winterwortels
6 tomaten
2 bouillonblokjes
800 ml kokosmelk (2 blikjes)
koriander
4 takjes peterselie
500 ml water
Naan Patak’s garlic & coriander (Kant en klaar in de winkel)

Bereiding:
-Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Schil de winterwortels en de zoete aardappels.
Verwijder het harde middenstuk en de uiteinden van de venkel.
Snijd de groenten en de tomaten in kleine stukjes. Rasp de gember.
-Doe een scheut olijfolie in de soeppan en bak hierin kort de ui en knoflook.
-Zet de temperatuur laag. Voeg de garam masala, kurkuma, komijnzaad (djinten) en gember toe aan het ui/knoflookmengsel, zet de temperatuur weer hoog en bak kort mee.
-Bak de fijngesneden groenten 2 min mee.
-Voeg 500 ml water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
-Spoel de linzen af onder koud water in een vergiet en voeg deze toe. Voeg 1 blikje van 400 ml kokosmelk toe en laat het geheel 15 min zachtjes koken. Mocht er te weinig vocht inzitten zodat de groenten niet onderstaan dan klein beetje water toevoegen.
-Snijd de koriander (of laat dit weg als je hier niet van houdt) en peterselie fijn en voeg deze samen met nog een blikje kokosmelk toe.
-Pureer met een staafmixer tot een gebonden geheel.
-Rooster de geraspte kokos in een droge pan gedurende 1 min.

Doe de Naan in de oven of in de broodrooster.
Serveer de soep met een snufje geraspte kokos en naanbrood.
  •     15 May om 12:44 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     15 May om 11:22 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 May om 21:03 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     12 May om 13:16 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     12 May om 12:01 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     11 May om 22:48 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     11 May om 22:17 Limburg
    heeft zich aangemeld.
  •     08 May om 19:11 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     05 May om 22:06 Friesland
    heeft zich aangemeld.
  •     04 May om 08:53 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag