Dit event is al begonnen/geweest.

Kaapse bossen verkennen en Amerongen met de fiets

Kaapse bossen verkennen en Amerongen met de fiets

Doorn
11.00 - 17.00

Deelnemers 16 / 16

Plaats:
Doorn - Utrecht
Deelnemers:
Min. 4 - max. 16

Deelnemers 16 / 16

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Een betoverende fietstocht door de Kaapse bossen en Amerongse Berg nodigt je uit om de prachtige natuurlijke schoonheid van dit gebied te verkennen. Terwijl je peddelt door weelderige bossen en glooiende landschappen, zal je worden ondergedompeld in een sfeer van rust en sereniteit.

Je begint je avontuur in de Kaapse bossen, gelegen in het hart van de Utrechtse Heuvelrug. Terwijl je de kronkelende paden volgt, zullen majestueuze beuken en eiken je omringen, hun bladeren zachtjes ruisend in de wind. De geur van aarde en bloemen dringt je neus binnen en vult je met een gevoel van verwondering. Vogelgezang weerklinkt tussen de bomen terwijl je de pedalen in beweging zet, jezelf onderdompelend in de harmonie van de natuur.

Na het doorkruisen van de Kaapse bossen bereik je de Amerongse Berg, een indrukwekkend heuvelachtig gebied dat zijn naam eer aandoet. Hier word je beloond met adembenemende uitzichten over de omgeving. Terwijl je naar de top klimt, voel je de spanning in je benen toenemen, maar de beloning is groots. Op de hoogste punten kun je genieten van panoramische vergezichten die zich uitstrekken tot aan de horizon. Groene velden, uitgestrekte bossen en misschien zelfs een glimp van het pittoreske dorpje Amerongen liggen voor je uitgestrekt.

Terwijl je verder fietst, zal je merken dat de paden soms uitdagend kunnen zijn, met steile hellingen en technische afdalingen. Maar juist deze uitdagingen voegen een extra element van opwinding toe aan je tocht. Het gevoel van voldoening dat je krijgt wanneer je met succes een steile klim hebt overwonnen of een technische afdaling hebt voltooid, is ongeëvenaard.

Na een enerverende dag in de Kaapse bossen en Amerongse Berg keer je terug naar de bewoonde wereld, met een gevoel van vernieuwing en verwondering. Je hebt een bijzondere fietstocht beleefd, waarbij je zowel je lichaam hebt uitgedaagd als je geest hebt verfrist in de omhelzing van de natuur. Dit avontuur zal ongetwijfeld lang in je herinnering blijven en je inspireren om meer te ontdekken van de prachtige landschappen die de wereld te bieden heeft.

We fietsen vandaag 47 km.

Wie gaat er mee? We maken er een gezellige relaxte dag van.

- De route kan aangepast of verplaatst worden i.v.m. het weer;
- We fietsen gemiddeld minimaal 17 km en maximaal 20 km per uur;
- Aangezien we vaak gaan lunchen is het handig als je de Tikkie app hebt (mochten we niet apart kunnen afrekenen);
- E-bikes mogen ook mee😎;
- We proberen natuurlijk om bij elkaar te blijven, kijk af en toe dus om naar je medefietsers;
- Fietshuur even zelf bekijken (Google);
- Opmerkingen over het weer, de route, loopse honden, trekhaken, boswachters, horeca graag aan mij persoonlijk richten door een persoonlijk bericht, dank daarvoor!
  •     09 August om 11:40 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     08 August om 08:07 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     07 August om 18:26 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     06 August om 19:52 Flevoland
    heeft zich aangemeld.
  •     06 August om 19:01 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     06 August om 17:05 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     06 August om 11:34 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     03 August om 22:31 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     02 August om 09:31 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     02 August om 09:30 Utrecht
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag