Dit event is al begonnen/geweest.

LAST MINUTE: Film in Lux - Triangle of sadness

LAST MINUTE: Film in Lux - Triangle of sadness

Nijmegen
20.15 - 23.30

Deelnemers 5 / 6

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 5 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
Kosten kaartje en nog wat drinken niet mee gerekend
 

Omschrijving

Ga je mee naar de film? Het is een hilarische film over de puissant rijken, een reis op een jetset jacht loopt niet zo goed af, al weet het personeel zich aardig te redden. Met Woody Harrelson als de dronken kapitein.
De regisseur heeft de titel afgeleid van een plastisch chirurg die bij zijn cliënte een oneffenheid bespeurde, een triangle of sadness, zo zei hij, een frons tussen haar wenkbrauwen, ‘één spuitje en het is weg, lieverd.’

Triangle of Sadness is een hilarische, groteske satire over de rijksten der aarde. Ruben Östlund (The Square) neemt je tijdens deze film mee in de opkomst en ondergang van de westerse beschaving, in de vorm van een wilde cruisevaart. Winnaar van de Palme d’Or (beste film) op het Cannes Filmfestival 2022.

In de film volgen we modellen/influencers Carl en Yaya, ze worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholistische Marx-citerende kapiteit. In eerste instantie lijkt alles op een perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet. Wat hebben de rijksten der aarde eigenlijk te bieden wanneer alle materialistische rijkommen ver te zoeken zijn en geld geen rol meer speelt?

De geheime betekenissen in Triangle of Sadness.
Triangle of Sadness zit vol met verborgen betekenissen. De Filmkrant schreef een uitgebreid artikel over de film. Niet lezen als je spoilervrij wil blijven, wel lezen voor een rijkere kijkervaring. Lees het artikel hier.

Over Ruben Östlund
Een lawine die van de skipiste raast. Een agressieve primaat als performance in een museum. Een peperduur jacht dat met de rijkste mensen aan boord wegzinkt in de oceaan. Ruben Östlund gaat in zijn films voor grote gebaren. Tegelijkertijd heeft de perfectionistische Zweedse regisseur ook oog voor de details, zoals de verborgen betekenissen in Triangle of Sadness. Minutieus legt Östlund hedendaagse kwesties onder het vergrootglas en drukt hij op maatschappelijke pijnpunten. De krimpende machtspositie van de witte man wordt haarfijn ontleed tijdens de mislukte skivakantie van Turist (2014) en The Square (2017) weet de hypocrisie van de kunstwereld overtuigend over te brengen.

Genomineerd voor Beste Film voor de Golden Globes van 2023.
  •     15 December om 10:18 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     14 December om 10:31 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     13 December om 22:36 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     13 December om 22:02 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     13 December om 21:14 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag