Dit event is al begonnen/geweest.

LAST MINUTE: Op stap rondom Bergen op Zoom

LAST MINUTE: Op stap rondom Bergen op Zoom

Bergen Op Zoom
12.30 - 17.30

Deelnemers 2 / 6

Plaats:
Bergen Op Zoom - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 1 - max. 6

Deelnemers 2 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Op stap rondom Bergen op Zoom met de fiets (Afstand rond de 38km; snelheid 17-20km!)
We fietsen in de fraaie omgeving van Bergen op Zoom. Water, bos, heide, mooie landschappen zullen we passeren. Een knooppuntenroute, waarbij we de drukke wegen zoveel mogelijk mijden. De weersvoorspellingen voor deze dag zijn erg gunstig! Verzamelen is buiten bij het gegeven adres. Neem wat te eten en drinken mee voor onderweg. We zullen ook van mogelijke 'Take Away' gebruik maken, die we onderweg tegen komen.

In de omgeving van Bergen op Zoom vind je natuurschoon, water en historische monumenten. Deze route neemt je mee langs verschillende hoogtepunten van Bergen op Zoom en de Brabantse Wal. Geniet van de vele monumenten en de restanten van oude vestingwerken van de binnenstad en ga daarna op verkenningstocht in het buitengebied van Bergen op Zoom.

Dwars door de bossen
Het startpunt van deze route ligt in het prachtige centrum van Bergen op Zoom. Vanuit hier zet je koers in de richting van Woensdrecht door de prachtige natuurgebieden die hier liggen. Je fietst daarbij langs Lievensberg en Mattemburgh, twee landgoederen met allure. Verder kun je onderweg een bezoekje brengen aan het Bezoekerscentrum Natuurpodium en de Kraaijenberg om meer te weten te komen over de natuur in deze regio.

Fietsen langs het Markiezaatsmeer
Na een heerlijke tocht door de bosrijke omgeving kom je aan bij het Markiezaatsmeer. Dit is het grootste wetlandgebied van Nederland op de Waddenzee en het IJsselmeer na. Jaarlijks strijken hier honderdduizenden trekvogels neer. Voordat je de Markiezaatskade op fietst, passeer je de Kreekraksluizen. Beklim de uitkijktoren die je hier vindt en geniet van een schitterend uitzicht over het water. Vervolgens fiets je weer terug naar het centrum van Bergen op Zoom.

Historisch Bergen op Zoom
Aan het einde van de route kun je een ommetje maken door Bergen op Zoom om te genieten van al het moois dat hier te vinden is zoals de Markiezenhof. Smalle straatjes, gezellige pleintjes met tal van restaurants en terrasjes en historische monumenten vol herinneringen aan het rijke en bewogen verleden van de stad, je vindt het hier allemaal. Verder kun je in deze omgeving ook terecht voor allerlei heerlijke streekproducten.
  •     26 May om 21:05 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag