Dit event is al begonnen/geweest.

LAST MINUTE: Wandelen door Utrecht en recreatiegebied Ruigenhoek

LAST MINUTE: Wandelen door Utrecht en recreatiegebied Ruigenhoek

Utrecht
13.30 - 16.30

Deelnemers 6 / 8

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 6 / 8

Leeftijd:
40 - 59 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Wandelen door Utrecht en recreatiegebied Ruigenhoek
(Wandeling 12km; wandeltempo 5km/h)

Utrecht-Overvecht is een groene en ruim opgezette wijk in de Nederlandse gemeente Utrecht. Overvecht is een naoorlogse hoogbouwwijk, zoals er verschillende zijn in de regio Utrecht zoals Kanaleneiland. De wijk is ruim opgezet met tussen de bebouwing veel groen. Overvecht biedt veel voorzieningen: meerdere parken o.a Park de Gagel, een groot winkelcentrum Shoppingcenter Overvecht, een bibliotheek en een eigen treinstation. Ook op sportgebied biedt Overvecht vele mogelijkheden met een eigen zwembad de Kwakel, schaatsbaan de Vechtsebanen en een groot recreatiegebied de Ruijgenhoek.
Aan de rand van Overvecht liggen drie forten die deel uitmaken van de Hollandse Waterlinie: Fort de Gagel, Fort aan de Klop en Fort Blauwkapel. Alle forten zijn rijksmonument.

Maak kennis met Park Ruigenhoek, een relatief nieuw recreatiegebied net boven Utrecht. Ook wandel je langs een fort uit de Stelling van Utrecht, Fort Blauwkapel, en door de oude Ruigenhoekse Polder.

Wie gaat ermee?

Oude molen
Je loopt door het in 2012 gereed gekomen Park Ruigenhoek: een gevarieerd en weids recreatiegebied met charmante bruggetjes, vlonders en vijvers. Aan de rand van het park kom je langs de Molen Geesina, een mooie korenmolen uit 1843.

Stelling van Utrecht
Verderop ligt Fort Ruigenhoek uit 1870. Vanaf het pad kijk je uit over de voormalige veengronden. Het landschap is hier op karakteristieke wijze verkaveld: met percelen van zo’n 40 meter breed en een lengte van soms meer dan een kilometer. Enkele polders zijn opnieuw ingericht als natuurgebied. Je ziet er open water, rietkragen en moeraslanden. Wat is het hier mooi wandelen!

-Honden niet toegestaan!
  •     07 January om 12:16 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     06 January om 20:27 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     06 January om 19:38 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     06 January om 19:36 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     06 January om 19:32 Flevoland
    heeft zich aangemeld.
  •     06 January om 19:30 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     06 January om 19:26 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag