Dit event is al begonnen/geweest.

Museum Hoekse Waard

Museum Hoekse Waard

Heinenoord
13.05 - 15.00
Uitgelicht

Deelnemers 8 / 20

Plaats:
Heinenoord - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 20

Deelnemers 8 / 20

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 7,50
Uitleg kosten:
Rotterdampas en museumkaart gratis entree
 

Omschrijving

We gaan 2 delen bezoeken van dit museum. Boerderij Oost-Leeuwenstein en 't Hof van Assendelft. Dit ligt op loopafstand van elkaar.

Al voordat Museum Hoeksche Waard zich in 1968 in 't Hof van Assendelft vestigde, is men begonnen om zoveel mogelijk erfgoed van de Hoeksche Waard te verzamelen. Dankzij vele schenkingen is één van de grootste streekhistorische collecties van Nederland gevormd. De gevarieerde collectie van Museum Hoeksche Waard wordt geschat op 30.000 objecten van groot tot klein. Een groot deel hiervan wordt gepresenteerd in t Hof van Assendelft en de herenboerderij Oost-Leeuwenstein.
In 't Hof van Assendelft tonen vier stijlkamers hoe in de 18e en 19e eeuw werd geleefd door de rijke bewoners van dit pand. Daarnaast gaan de zalen met thematische onderwerpen in op het archeologische verleden en de textielverzameling. De archeologische vondsten op het eiland tonen aan dat de bewoning hier verder teruggaat dan dat de inwoners verwachten. Zo waren er destijds echt Romeinen hier. Oude resten van huizen en gevonden voorwerpen bewijzen dat.

Van speelgoedkeuken tot complete serviezen, van een ruim 200 jaar oude houten schooltas tot één van de mooiste collecties merklappen van Nederland: als het uit de Hoeksche Waard komt, dan vind je het al gauw terug in het museum. Het museum 'bewaart' ook levend cultureel erfgoed in de vorm van gebruiken en dialecten. Er wordt continu gewerkt aan registratie en fotografie van de objecten.

Kom je met de auto:

Neem vanaf de A29 de afslag Oud-Beijerland en ga bij de stoplichten linksaf de N217 op richting Oud-Beijerland. Bij de eerste rotonde rechtsaf richting Heinenoord. Direct na Sporthal Tienvoet is Museum Hoeksche Waard aan de linkerkant.
  •     26 February om 16:54 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     23 February om 08:37 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     18 February om 20:22 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     16 February om 13:14 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     16 February om 07:36 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     15 February om 10:15 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     05 February om 19:18 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     03 February om 12:44 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     02 February om 17:48 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     02 February om 13:10 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag