Dit event is al begonnen/geweest.

Nacht van de Literatuur

Nacht van de Literatuur

Amersfoort
19.30 - 20.30
Uitgelicht

Deelnemers 1 / 6 (min. 2)

Plaats:
Amersfoort - Utrecht
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 1 / 6 (min. 2)

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 20,00
Uitleg kosten:
Early Bird prijs €20, daarna €25,00 WeArePublic Pas € 0,00
 

Omschrijving

Ik ben alles
De Nacht van de Literatuur wordt gehouden tijdens de 88ste Boekenweek met dit jaar als thema ‘Ik ben alles’. Raoul de Jong (3Cool heeft het verzoek gekregen om op basis van dit thema het Boekenweekessay te schrijven. Zijn essay ‘Boto Banja’ verschijnt op 10 maart; hij beschrijft hierin een zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers. Raoul komt naar Amersfoort en zal optreden in de Oud-Katholieke Kerk aan ’t Zand.

Judith Koelemeijer
Ook Judith Koelemeijer (55) treedt op tijdens de Nacht van de Literatuur. Zij wordt door Onno Blom geïnterviewd in de Bibliotheek Eemland over haar meest recente biografie ‘Etty Hillesum–Het verhaal van haar leven’. De bevlogen Joodse schrijfster Etty Hillesum schreef een oorlogsdagboek, besloot niet onder te duiken, werd gedeporteerd en in 1943 op 29-jarige leeftijd in Auschwitz vermoord.

Nationale en lokale helden
Verder zijn er optredens van Philip Huff (‘Wat je van bloed weet’), Edward van de Vendel (‘Gloei’), Nikki Dekker (debuutroman ‘Diepdiepblauw’), de Literaire Boyband (album ‘In Canon’), lokale auteurs in ‘Schrijvers op de Planken’: Caroline Nelissen (‘Slapen op beton’), Wim Duijst (‘Rein’), maar ook met de Belgische debutante ‘Tülin Erkan’ (‘Honingeter’ – mèt theaterfragment) en verhalen van SAMAH (jonge vluchtelingen)

KAdECafé
In het KAdECafé kan iedereen optreden tijdens ‘Open Podium’ en hier is ook de Culturele apotheek en ‘Pop-up-poëzie’ te vinden.
Het festival sluit af met een Dansfeest in het KAdECafé, dat tot in de late uurtjes kan duren.

Stel een vraag