Dit event is al begonnen/geweest.

Rondleiding Magazijn De Zon (Uitverkocht)

Rondleiding Magazijn De Zon (Uitverkocht)

Utrecht
13.45 - 15.00
Uitgelicht

Deelnemers 24 / 24

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 6 - max. 24

Deelnemers 24 / 24

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Beleef een meeslepende verhalenwandeling door het grootste en meest legendarische handelshuis in het hart van Utrecht. Dwaal door de oeroude, donkere werfkelders. Ervaar de ruimte en het licht op de verdiepingen erboven. Geniet van de verhalen: over bouwmeesters, magnaten, dienstmeisjes en de klant die koning is. Van de kelder tot aan de bovenste etage laat de verteller je de rijke geschiedenis van Magazijn De Zon opsnuiven.

Lang voordat de V&D zich op deze plek vestigde, was dit al hét handelscentrum van Utrecht. De oudste werfkelders van de stad zijn hier te vinden. Daar boven stonden pakhuizen, koophallen en winkels. Beetje bij beetje werden die samengevoegd, totdat uiteindelijk het gigantische Magazijn De Zon ontstond. De gevel loopt van de Oudegracht over de Stadhuisbrug tot aan de Choorstraat.

Nu wacht Magazijn De Zon op renovatie en op de komst van het Literatuurmuseum. Een unieke kans om rond te dwalen door de eeuwenoude kelders, de eindeloze gangen en het imposante trappenhuis.

Verteller Brot van Gromme neemt je mee naar de tijd dat de Utrechters zich op deze plek vergaapten aan het eerste ultramoderne warenhuis. Je gaat op avontuur met directeuren en dienstertjes. En je daalt zelfs nog verder af in de tijd, naar de jaren van de Snippenvlucht. Wat die snippen hier te zoeken hadden? En wat dat met de V&D te maken had? Ook dat ga je ontdekken tijdens deze bijzondere rondleiding.

Deze kans krijg je maar één keer! Ga mee met de StoryTrail Magazijn De Zon en geniet van een historische belevenis die je niet snel meer zal vergeten.

Ik heb voor max 24 personen gereserveerd, dus meld je snel aan! Vanwege de moeilijk begaanbare kelders is deze rondleiding niet goed geschikt voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.
  •     02 March om 11:15 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     01 March om 20:47 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     29 February om 14:25 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     27 February om 14:07 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     27 February om 11:09 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     27 February om 10:57 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     26 February om 17:10 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     26 February om 12:09 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     26 February om 12:09 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     26 February om 08:09 Utrecht
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag