Dit event is al begonnen/geweest.

Rondleiding Stad Utrecht

Rondleiding Stad Utrecht

Utrecht
11.00 - 12.00

Deelnemers 7 / 11 (min. 8)

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 8 - max. 11

Deelnemers 7 / 11 (min. 8)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 6,00
Uitleg kosten:
Indicatie van consumpties voor eigen gebruik
 

Omschrijving

Rondleiding Stad Utrecht
Utrecht was een van de eerste steden in het huidige Nederland met stadsrechten en heeft een lange geschiedenis en een belangrijk historisch centrum. Kenmerkend voor de stad zijn onder meer de werven en de Dom van Utrecht (met de 112 meter hoge Domtoren) waaraan de stad de bijnaam Domstad ontleent. De stad was in het jaar 1808 kortstondig de hoofdstad van het Koninkrijk Holland, zoals Nederland destijds heette.

De stad huisvest drie universiteiten waarvan de grootste de Universiteit Utrecht is. Deze universiteit is de op een na grootste van Nederland. Er zijn ook drie omvangrijke hogescholen, het hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen, ProRail, de Rabobank Nederland en de Jaarbeurs Utrecht gevestigd. Utrecht is de zetel van de rooms-katholieke aartsbisschop van Nederland (zie aartsbisdom Utrecht) en van de aartsbisschop van de Nederlandse kerkprovincie van de Oud-katholieke Kerk. Tevens zijn de Protestantse Kerk in Nederland en de kantoren van dit kerkgenootschap in Utrecht gevestigd.
Utrecht is een stad die je gezien moet hebben! Met zijn geschiedenis van meer dan 2000 jaar zijn er prachtige verhalen over te vertellen. De rondleiders van Utrecht kennen de mooiste plekjes van de stad en laten je graag kennismaken met de unieke werven langs de grachten, de hofjes, de kloosters, de kerken en natuurlijk de Dom.
We verzamelen voor een drankje in de bekende locatie en beginnen daarna aan de rondleiding. Na afloop drinken we nog wat in dezelfde locatie.

Nu je toch in Utrecht bent: In het Catarijneconvent-museum de tentoonstelling 'Bij ons in de Bibelbelt'. Gaarne opgeven voor de activiteit nmlk zondagmiddag! Gratis met museumjaarkaart!

Stel een vraag