Dit event is al begonnen/geweest.

Theaterwandeling Utrecht

Theaterwandeling Utrecht

Utrecht
15.30 - 17.00
Uitgelicht

Deelnemers 11 / 12

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 2 - max. 12

Deelnemers 11 / 12

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 19,00
Uitleg kosten:
Kosten voor een ticket
 

Omschrijving

Niet onbelangrijk: het is een wandeling waar een beperkt aantal tickets voor beschikbaar zijn, dus koop je kaartje op tijd!

Wannes ontvangt je op het Domplein en dat is niet voor niets. Want dit plein is de droom van elke verhalenverteller. Zo rijk aan legendarische verhalen – dat vind je nergens anders in het hele land.

Wannes neemt je mee door de eeuwenoude geschiedenis van het Domplein en van Utrecht. De versteende getuigen van die geschiedenis kun je overal in de stad terugvinden. Stenen kerken, stenen straten, stenen standbeelden.

Maar het mooie van Wannes is dat hij al die dooie stenen voor je ogen tot leven wekt. De mensen die hier eeuwen en eeuwen geleden hebben geleefd: met hen ga je kennis maken. En met hen ga je de meest ongelooflijke avonturen beleven.

Trouwens, over steen gesproken: die avonturen beginnen al in de Steentijd. Zo’n 15.000 jaar terug. Toen kwamen de eerste mensen hier wonen, op een droge plek aan de rivier.

Na de Steentijd was het de beurt aan de Romeinen. Op het latere Domplein bouwden zij hun castellum, om de grens van hun Rijk te beschermen. De contouren van dat castellum zijn nog altijd terug te zien tussen de straatstenen.

Vervolgens kwamen er koningen, Franken, Friezen, monniken, bouwmeesters en… kerken. Kleine kerken zijn hier verrezen, en ook die ene hele grote: de Domkerk.

Maar niet zonder slag of stoot. De bouw van de Dom ging gepaard met list en bedrog, torenhoge trots en diepe, donkere smart.
Ook dat staat allemaal in steen gebeiteld. Onzichtbaar voor wie er nietsvermoedend aan voorbij loopt. Maar hartverscheurend mooi voor wie zich laat meevoeren in de verhalen van Wannes.
  •     28 July om 15:12 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     27 July om 23:06 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     27 July om 22:53 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     27 July om 22:32 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     27 July om 19:08 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     26 July om 21:58 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     23 July om 16:09 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     19 July om 13:38 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     19 July om 09:14 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     17 July om 12:02 Utrecht
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag