Dit event is al begonnen/geweest.

Jazzconcert Benjamin Herman Nostalgia Blitz Trio

Jazzconcert Benjamin Herman Nostalgia Blitz Trio

Tilburg
20.30 - 23.00
Uitgelicht

Deelnemers 7 / 10

Plaats:
Tilburg - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 3 - max. 10

Deelnemers 7 / 10

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 18,00
Uitleg kosten:
Reguliere tickets €18, met Parapas €15, excl. drankjes
 

Omschrijving

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest. Zijn opvallend diverse muzikale output bevat traditionele jazz, punkjazz en filmmuziek.

De rode draad in het werk van Benjamin Herman is zijn zoektocht naar een herkenbare en persoonlijke saxgeluid. Op zijn nieuwe album Nostalgia Blitz zet hij deze zoektocht voort en duikt hij in de muziek die hem in zijn jeugd fascineerde. Voor de opnames sloot hij zich op in de studio met een bonte verzameling aan muzikanten. Nostalgia Blitz is een plaat die voortkomt uit een wilde verzameling ideeën en invloeden, met als inspiratiebron het geluid van altsaxofonisten als James Chance, Xero Slingsby en John Lurie.

'Toen ik in 1980 begon met muziek maken was de saxofoon het hipste instrument van de wereld. Naast een overvloed aan gladde saxhelden had je in de jaren '80 ook individuen die het helemaal op hun eigen manier deden. Atonale disco, conceptuele art jazz, punkjazz. Saxofonisten met een attitude: super eigenwijs en heel creatief. Hun muziek draaide niet zozeer om vaardigheden maar om ideeën en energie. Naast Charlie Parker, Ben Webster, Sonny Rollins en John Coltrane waren zij van grote invloed op mijn muziek. Nostalgia Blitz is wederom een poging de grenzen van mijn eigen spel op te rekken en tegelijk een ode aan een aantal van mijn jeugdhelden te brengen', aldus Benjamin Herman.

Benjamin Herman (saxofoon), Thomas Pol (bas), Jimmi Hueting (drums)
 •     03 January om 21:22 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     01 January om 10:38 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     29 December om 12:00 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     21 December om 11:36 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     15 December om 13:52 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     13 December om 20:07 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     05 December om 21:40 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.

Stel een vraag