Dit event is al begonnen/geweest.
Educatie & Pers. ontwikkeling

Werkstress bestaat niet

Werkstress bestaat niet

Organisator: Corrie250
Dordrecht
20.00 - 21.30

Deelnemers 9 / 10

Plaats:
Dordrecht - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 10

Deelnemers 9 / 10

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Er is veel geschreven en gesproken over werkstress en er zijn nog meer suggesties gedaan hoe met werkstress om te gaan of zelfs hoe dit te voorkomen. Aan de ene kant suggereert de term ‘Werkstress’ dat het een duidelijk afgebakend begrip is terwijl dat anderzijds maar de vraag is of dat zo is. Zo kan ‘Werkstress’ gezien worden als een specifiek klachtpatroon terwijl niemand dezelfde klachten heeft als er sprake is van werkstress. Op andere momenten ligt de nadruk meer op de oorzaak van deze klachten namelijk het werk. Maar ‘Werkstress’ wordt ook vaak gebruikt om de consequenties aan te geven van stress. Tenslotte is het opmerkelijk dat bij werknemers die bijvoorbeeld op dezelfde afdeling werken en dezelfde taken verrichten, de ene werknemer meldt last te hebben van werkstress terwijl de andere werknemer nergens last van heeft. Kortom deze aspecten vragen dus om een grondige herziening van de term ‘Werkstress’.

Tijdens deze lezing wordt niet alleen een andere, nieuwe psychologische viisie gepresenteerd om tegen ‘Werkstress’ aan te kijken, maar houdt deze visie ook een andere aanpak in of behandeling van ‘Werkstress’ in specifieke zin. Deze psychologische visie kan zelfs worden doorgetrokken naar de behandeling van diverse klachten in de gehele GGZ.

Spreker is drs. Robèrt Vendelbosch, Medisch- en GZ-psycholoog, Cognitief gedragstherapeut, Arbeids- en Organisatiepsycholoog en voormalig docent Toegepaste Psychologie HBO Drechtsteden. Hij is werkzaam bij een landelijke arbodienst, bij de afdeling Medische Psychologie van een algemeen ziekenhuis, in zijn eigen praktijk en is docent Cognitieve Gedragstherapie.

Gratis aanmelden, besteld direct je ticket en geef dat aan mij door als het is gelukt.
Vol = vol!

Aanmelden via de link:

https://www.hbodrechtste.../inspiratie

Excl. drankjes voor- en achteraf. Direct aan de bar bestellen en afrekenen.Wie gaat er mee naar ook deze inspirerende avond?

NMLK Events

Stel een vraag